mandag den 6. juli 2009

Hjemrejsen

Det var lidt blandede følelser, vi havde da vi vågnede 1. juli, som var den dag, vi skulle flyve hjem. Vi ville gerne hjem og glædede os meget til at se familie og venner igen, men selve rejsedøgnet glædede vi os ikke rigtigt til. Først skulle camperen afleveres knap en times kørsel nordpå. Det gik heldigvis fint. Ingen problemer med at få penge retur for de ting, vi havde købt undervejs til bilen. Så skulle vi så køres i lufthavnen, som var stort det den samme tur tilbage igen. Til den tur lejede vi en lækker 7 personers luksusbil med chaffør, det var billigere end en taxi og noget ganske andet at køre i end vores gamle camper. Helt lydløst kørte vi tilbage gennem byen og ud til lufthavnen. Vi kom så tidligt, at det ikke var muligt at tjekke ind endnu. I stedet spiste vi lidt mad og ringede hjem, for de sidte penge, der var tilbage på det amerikanske telefonkort, for at sige, at vi var godt på vej. Efter tjek ind og sikkerhedkontrollen, fandt vi en legeplads, hvor ungerne lige kunne få brugt kroppen lidt inden den lange flyvetur. Senere bød Hanne og KnudErik (fra Thurø) på kaffe og ungerne fik en børnemenu fra Burger King, så de 5 timer i lufthavnen gik noget hurtigere, end vi havde turdet håbe. Flyvet kom fint afsted og det mest fantastike var, at Alberte sov allerede inden vi lettede. Yes, så var det bare at nyde turen så godt så muligt. Lasse og jeg fik ikke sovet meget, men begge børn sov det meste af turen, så det var helt anderledes afslappende end turen herover. Tidligt om morgenen amerikansk tid landede vi så i København. Kort efter landningen, nåede jeg lige at blive lidt nervøs, for pludelig blev flyet oversprøjtet med vand og man kunne høre sirener. Heldigvis var der intet galt med flyet. Det er bare noget de gør, når en kaptajn flyver sin sidste tur. Vi klappede så af ham inden vi trætte, men glade forlod flyet.
I lufthavnen gjalt det bare om at komme med et tog så hurtigt så muligt mod Fyn, hvor vi vidste at familien ventede. Der var heldigvis ingen problemer med at få bagagen, så vi var hurtigt videre. I toget var det størte problem egentlig, om vi mon kunne få alle tasker ud, når vi kom til Nyborg, inden toget kørte igen. Heldigvis hjalp en venlig medpassager. På perronen stod familien med danske flag, dejligt. Hjemme ventede en dejlig middag, et nyrengjort hus og en velplejet have, hvor har vi en dejlig familie! Her kunne vi nu sidde på terrassen og nyde det dejlige danske sommervejr, den gode mad, at se familien igen, at se på ungerne, der virkelig nød gensynet med legetøjet og tænke, at det vel nok er spændende at rejse og lige så dejligt at komme jem igen.
Eftermiddagen gik med at fortælle mere om rejsen end vi har kunnet skrive her. Vi var jo også nysgerrige efter at høre om danke nyhedder, men dem var der selvfølgelig ikke mange af. Vi legede gæt en ting, da vi gav de forskellige familiemedlemmer gaver fra køkkenafd. Det var avocadoslicerer, appelsinskrællerer, tomatskærere, der kan skive en hel tomat på en gang. Lasse, som jo har haft fødseldag, mens vi har været væk fik også gaver.
Da alle gæstene var gået hjem, lagde vi ungerne i seng og regnede med, at de ville sove hele natten. Men nej, allerede klokken halv tre vågnede Alberte. Jetlagen varede nogle dage, så vi har været noget trætte, her de første dage hjemme.

1 kommentar: